Jenses Vandriinger/Vandreture
Vandringens Mærkbarhed. Ny bog


Nyt værk om vandringens metafysik af Jacob Kvist. Udgivet 20. juni 2022.


Jacob Kvist beskriver vandring som en slags frigørende alternativ til det moderne livs mere eller mindre formaliserede fællesskaber, der styrer vores behov og tænkning, gør os til forbrugere, professionelle etc. og dermed skaber vores identitet i fællesskabet. I vandringen forlader vi de roller eller det jeg, som fællesskaberne tildeler os. Vi kommer derfor i vandringen mere i kontakt med os selv i vores umiddelbare møde med omgivelserne – uden at skulle præstere noget.


Jacob Kvist fremhæver følgende egenskaber ved vandringen som modpoler til det moderne liv: Enkelhed, langsomhed, ensomhed og kedsomhed. Det er i dette tomrum, vi kommer til at sanse på nye måder og begynder at tænke.


Man kan også vandre i fællesskab; men i fællesvandringen møder vi hinanden umiddelbart, befriet fra de roller, som fællesskaberne i hverdagslivet pådutter os. Jacob Kvist fremhæver bl.a. det stille samvær som et andet og kvalitativt samvær til det kommunikative samvær. Vi møder hinanden og omgivelserne umiddelbart sammen!

Dette frigør tænkningen og kan i sidste ende medvirke til kreativ berigelse og udvikling af hverdagslivet. Jacob Kvist ser vandring som et alternativ til moderne forbrugsmentalitet.


                                                                                                                (Beskrivelse opdateret 13/8 2022 af Jens Brun)








Jacob Kvist er uddannnet cand.merc.fil og en aktiv vandrer. Jacob har tidligere udgivet kronikker og medvirket i Eksistens på P1. Til daglig er Jacob underviser på en specialskole.